|

Reforma d’ascensors a Sabadell

Posem a la seva disposició les millors solucions per fer la reforma del seu ascensor. Sempre sota un estudi previ, vam avaluem el tipus d’ascensor, el seu estat de conservació i les necessitats de servei requerides, per oferir-li les possibles solucions. Des d’una petita operació a una renovació completa, passant per una simple posada al dia o a la solució dels defectes detectats en la revisió periòdica, en ELEDEVALL trobarà el que necessita al seu preu just.
És fàcil canviar-ho tot, el difícil és saber què aprofitar i responsabilitzar-se d’això.

Principals solucions

Variadors de freqüència.
Motors Gearless.
Solucions per a problemes de vandalisme.
Controls d’accés.
Funcions a mida.
Àmplia gamma de botoneres.
Pantalles i indicadors de pisos.
Adaptació per facilitar accés o persones amb minusvalideses.

 

Quadre control de maniobres

Dins de la reforma d’ascensors el quadre de maniobres és un dels elements més importants d’un ascensor. El control dels sistemes d’ascensors es realitza mitjançant sistemes electrònics, encarregats de fer funcionar la direcció de moviment de la cabina i de seleccionar els pisos en els quals aquesta hagi de detenir-se.
Actualment, els controls d’ascensors funcionen amb microprocessadors electrònics que mitjançant algoritmes d’intel·ligència artificial determinen la forma d’administrar la resposta a les comandes de trucades coordinant l’operació dels diferents equips.

Els quadres de maniobra actuals tenen un sistema d’informació d’errors, que en cas d’avaria mostren en una pantalla el codi d’error de tal manera que el mecànic de l’ascensor sàpiga quin ha estat el motiu que l’ascensor es va aturar.

Un ascensor compta amb múltiples dispositius de seguretat per evitar qualsevol risc d’accidents i pel que fa qualsevol dispositiu falla l’ascensor queda automàticament detingut. Qualsevol elevador per antic que sigui té contactes a: portes exteriors, portes de cabina, contacte de trencament de cables (actualment ja no es munten), de tret de politja del limitador superior, d’afluixament de cable a politja de limitador inferior, de falcament en cabina, etc. Quant qualsevol d’aquests contactes falli, l’ascensor es pararà indicant el contacte o dispositiu que ha fallat.
Per aconseguir un funcionament més eficaç, si fa la reforma del seu ascensor amb ELEDEVALL nostres sistemes posseeixen una memòria que emmagatzema les comandes de trucada i els atenen prioritzant les peticions, segons diferents algoritmes de funcionament.

En pujada: L’ascensor va detenint-se en tots els pisos marcats des de la cabina i també en les comandes de pis marcats com pujada, però no els de baixada. En arribar al pis més alt per sobre de l’últim registrat pels passatgers o des dels replans, i passat un temps sense noves comandes, l’ascensor canvia de direcció.
En baixada: L’ascensor va detenint-se en tots els pisos registrats a la cabina i també atén les comandes de trucada dels pisos en baixada però no els de pujada, fins arribar al pis inferior que tingui una comanda d’atenció.

 

mecanismes

La construcció i característica dels grups tractors i dels motors amb que aquests van equipats, varien segons sigui la velocitat nominal de l’ascensor i del servei que han de prestar.

Ascensor de tracció elèctrica

Si desitja fer una reforma del seu ascensor o incorporar un de nou l’ascensor de tracció elèctrica és una bona solució. Se li diu així al sistema en suspensió compost per una banda per una cabina, i per l’altre per un contrapès, als quals se’ls dóna un moviment vertical mitjançant un motor elèctric. Tot això funciona amb un sistema de guies verticals i consta d’elements de seguretat com l’amortidor situat al fossat (part inferior del forat de l’ascensor) i un limitador de velocitat mecànic, que detecta l’excés de velocitat de la cabina per activar el sistema de paracaigudes, que automàticament deté l’ascensor en el cas que això passi.
actua quan l’ascensor està pràcticament parat i s’aconsegueix així un anivellament i un confort que superen fins i tot els del sistema de dues velocitats.

 

Ascensor hidràulic o oleodinàmic

En els ascensors hidràulics l’accionament s’aconsegueix mitjançant una bomba, acoblada a un motor elèctric, que injecta oli a pressió, per unes vàlvules de maniobra i seguretat, des d’un dipòsit a un cilindre, el pistó sosté i empeny la cabina, per ascendir. En el descens es deixa buidar el pistó de l’oli mitjançant una vàlvula amb gran pèrdua de càrrega perquè es faci suaument. D’aquesta manera l’ascensor oleodinàmic solament consumeix energia en l’ascens. Per contra, l’energia consumida en l’ascens és quatre vegades superior a la que consumeix l’ascensor electro-mecànic, de manera que el resultat és que, de mitjana, consumeixen més o menys el doble que aquests. Aquest tipus d’ascensor, no té contrapès.
El grup impulsor realitza les funcions del grup tractor dels ascensors elèctrics, i el cilindre amb el seu pistó la conversió de l’energia del motor en moviment.
El fluid utilitzat com a transmissor del moviment funciona en circuit obert, de manera que la instal·lació necessita un dipòsit d’oli. La maquinària i dipòsit d’aquest tipus d’ascensor poden allotjar-se en qualsevol lloc, situat a una distància de fins a 12 metres del buit de la mateixa, amb la qual cosa permet més possibilitats per a instal·lar aquest ascensor en emplaçaments amb limitació d’espai.

 

Reforma de cabines d’ascensor

La cabina és un element molt important clau en la instal·lació d’un ascensor.
Per a la majoria de persones, és l’única relació que tenen amb el conjunt d’elements que componen un ascensor. Per aquest motiu si ha de fer una reforma del seu ascensor realitzi una modernització de la seva cabina, depèn molt de la qualitat i disseny es la seva cabina que l’experiència de les persones sigui percebuda de manera molt positiva.

Les cabines de ELEDEVALL permeten dissenys molt personalitzats.

Avui dia les cabines es poden personalitzar fins l’últim detall. La varietat i quantitat de materials i acabats permeten trobar la cabina ideal per client.

En ascensors antics, la renovació de la cabina pot ser clau en augmentar la percepció de millora general i en aportar alguns elements extra de confort, seguretat i estalvi energètic. En aquest sentit, substituir materials antics i incorporar materials nous i més lleugers ajuden a una menor despesa d’energia en el desplaçament de la cabina. La substitució dels sistemes d’il·luminació i de les botoneres augmenten la idea de seguretat per a l’usuari, així mateix la instal·lació de llums led amb encesa i apagada automàtica poden significar un estalvi elèctric considerable. Les portes i sistemes d’obertura actuals poden fer guanyar espai a l’interior de la cabina de l’ascensor.

 

Ascensors ELEDEVALL té una àmplia oferta per renovar cabines del seu ascensor.

Leave a Comment